Ξινόχοντρος σούπα


4 φλιτζάνια Ζωμός από κρέας

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ

1 φλιτζάνι ξινόχοντρο Χαιρετη
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
χυμό από 1 λεμόνι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
ανθότυρο ξερό ή ξύγαλο 
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:
Βράζουμε τον ζωμό, προσθέτετε την ντομάτα, το λάδι και αφήνουμε να πάρει βράση.Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ξινόχοντρο και το ρύζι και τα αφήνουμε να ψηθούν.  Δοκιμάζουμε και προσθέτετε το αλάτι και το  λεμόνι.Είναι έτοιμο περίπου σε μισή ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε ζεστή την σούπα και τρίβουμε λίγο ανθότυρο ξερό